Recept
« Terug naar recepten
Croque met zongedroogde tomaatjes
PT20M
Croque met zongedroogde tomaatjes
Een heerlijk croque met zongedroogde tomaatjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Croque met zongedroogde tomaatjes te bereiden
Laat de zongedroogde tomaatjes een nacht weken in koud water. Mix ze met 100 ml olijfolie tot een smeuïge pesto en kruid met peper en zout.
Blancheer het basilicum met de spinazie. Mix met een scheutje olijfolie en kruid met peper, zout en geraspte parmezaan naar smaak.
Boen de champignons schoon en snij ze in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en snij ze in plakjes.
Besmeer 6 sneetjes brood met de basilicumpesto en beleg ze met champignons en mozzarella. Besmeer de andere sneetjes met de pasta van zongedroogde tomaatjes. Druk beide helften goed op elkaar en bak de croques goudbruin. Snij ze diagonaal middendoor en serveer.
Blancheer het basilicum met de spinazie. Mix met een scheutje olijfolie en kruid met peper, zout en geraspte parmezaan naar smaak.
Boen de champignons schoon en snij ze in plakjes. Laat de mozzarella uitlekken en snij ze in plakjes.
Besmeer 6 sneetjes brood met de basilicumpesto en beleg ze met champignons en mozzarella. Besmeer de andere sneetjes met de pasta van zongedroogde tomaatjes. Druk beide helften goed op elkaar en bak de croques goudbruin. Snij ze diagonaal middendoor en serveer.