Recept
« Terug naar recepten
Crostini Vitello tonnato
PT25M
Crostini Vitello tonnato
Een heerlijk crostini vitello tonnato recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crostini Vitello tonnato te bereiden
Kruid het vlees met peper en zout en bak het goudbruin in 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter.
Voeg de kappertjes en de ansjovis toe en blus met de witte wijn.
Laat op een zacht vuur, onder gesloten deksel 15 min verder garen. Draai het vlees regelmatig.
Het vlees moet nog rosé zijn vanbinnen.
Haal het vlees uit de pan en laat de saus tot een derde inkoken. Giet de saus over het kalfsvlees.
Mix de mayonaise met de tonijn en het vocht uit het blikje.
Bestrijk de crostini’s met wat tonijnsaus. Snij dunne plakjes van het kalfsvlees en beleg er de crostini’s mee. Werk af met de rest van de tonijnsaus en een appelkappertje
Voeg de kappertjes en de ansjovis toe en blus met de witte wijn.
Laat op een zacht vuur, onder gesloten deksel 15 min verder garen. Draai het vlees regelmatig.
Het vlees moet nog rosé zijn vanbinnen.
Haal het vlees uit de pan en laat de saus tot een derde inkoken. Giet de saus over het kalfsvlees.
Mix de mayonaise met de tonijn en het vocht uit het blikje.
Bestrijk de crostini’s met wat tonijnsaus. Snij dunne plakjes van het kalfsvlees en beleg er de crostini’s mee. Werk af met de rest van de tonijnsaus en een appelkappertje