Recept
« Terug naar recepten
Crostone met reuzenchampignon en Hollandse geitenkaas
PT30M
Crostone met reuzenchampignon en Hollandse geitenkaas
Een heerlijk crostone met reuzenchampignon en hollandse geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crostone met reuzenchampignon en Hollandse geitenkaas te bereiden
Verwarm de ovengrill voor.
Steek 4 rondjes met een doorsnede van 10 cm uit het brood. Bestrijk de crostones met olijfolie en laat ze onder de grill aan beide kanten mooi kleuren.
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier en verwijder de stelen.
Zet twee koekenpannen op het vuur. Verdeel de olijfolie over de pannen. Leg de reuzenchampignons met de gladde kant naar boven in de ene pan en bak op middelhoog vuur 5 min. aan beide zijden.
Bak in de andere pan de kerstomaatjes in 5 min. aan. Schud ze regelmatig door aan de steel van de pan te trekken. Voeg de tijm en de knoflook toe en laat een paar min. meebakken. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de crostones over vier borden. Leg de reuzenchampignons er met de gladde kant naar beneden op en vul de hoeden met de kerstomaatjes. Garneer met krullen van Hollandse geitenkaas en druppel er een beetje balsamicostroop over.
Steek 4 rondjes met een doorsnede van 10 cm uit het brood. Bestrijk de crostones met olijfolie en laat ze onder de grill aan beide kanten mooi kleuren.
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier en verwijder de stelen.
Zet twee koekenpannen op het vuur. Verdeel de olijfolie over de pannen. Leg de reuzenchampignons met de gladde kant naar boven in de ene pan en bak op middelhoog vuur 5 min. aan beide zijden.
Bak in de andere pan de kerstomaatjes in 5 min. aan. Schud ze regelmatig door aan de steel van de pan te trekken. Voeg de tijm en de knoflook toe en laat een paar min. meebakken. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de crostones over vier borden. Leg de reuzenchampignons er met de gladde kant naar beneden op en vul de hoeden met de kerstomaatjes. Garneer met krullen van Hollandse geitenkaas en druppel er een beetje balsamicostroop over.