Recept
« Terug naar recepten
Crumble met Rabarber en Steranijs
PT105M
Crumble met Rabarber en Steranijs
Een heerlijk crumble met rabarber en steranijs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Museumclub van E.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crumble met Rabarber en Steranijs te bereiden
*Doe het sinaasappelsap, suiker, steranijsjes, kaneelstokje en vanillestokje (ingesneden en vanille-merg in mengsel gedaan) in een grote zuurbestendige pan en breng dat mengsel langzaam aan de kook en kook het in tot het wat stroperig begint te worden.
*Verwijder steranijsjes, kaneelstokjes en vanillestokje uit de sinaasappelstroop en giet deze over de stukjes rabarber welke in een ovenschotel werden gedaan.
*Meng bloem, suiker, amandelschaafsel en kaneel goed dooreen en maak een kruimelig beslag hiervan met de boter (je moet de boter als het ware door het mengsel wrijven bv met mes en vork)
*Strooi het kruimelige beslag over de rabarber, druk ietsje aan en zet dit geheel 45 minuten in een oven die op 180°C staat.
*De korst is dan goudbruin gebakken.
*Serveer de rabarbercrumble met warme custard (ZIE aldaar) .
*Verwijder steranijsjes, kaneelstokjes en vanillestokje uit de sinaasappelstroop en giet deze over de stukjes rabarber welke in een ovenschotel werden gedaan.
*Meng bloem, suiker, amandelschaafsel en kaneel goed dooreen en maak een kruimelig beslag hiervan met de boter (je moet de boter als het ware door het mengsel wrijven bv met mes en vork)
*Strooi het kruimelige beslag over de rabarber, druk ietsje aan en zet dit geheel 45 minuten in een oven die op 180°C staat.
*De korst is dan goudbruin gebakken.
*Serveer de rabarbercrumble met warme custard (ZIE aldaar) .
Corrie Goudriaan zegt: