De toetjes zijn nu klaar om warm te worden gegeten of na afkoelen, koud te worden genuttigd.
Er zijn vele variëteiten mogelijk:
-i.p.v. de custard, bv een vanillevla, mascarpone, een of ander puddinkje
-i.p.v.vruchtencompote bv kleingesneden fruit
-i.p.v. spritsen ander soort kruimelige koekjes
Recept
« Terug naar recepten
Crumble met vruchtencustard
PT20M
Crumble met vruchtencustard
Een heerlijk crumble met vruchtencustard recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crumble met vruchtencustard te bereiden
-1).Maak een crumble van de spritsen, kaneel, gember, suiker en roomboter door alle ingredienten goed door elkaar te roeren.
-2).Vul de kommetjes achtereenvolgens met de custard en de vructencompote en dek af met het spritsenkruim.
-3).Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en haal er dan weer uit.
-2).Vul de kommetjes achtereenvolgens met de custard en de vructencompote en dek af met het spritsenkruim.
-3).Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven en haal er dan weer uit.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Hallo Lekkerbekske,
Ik zou het niet weten,aangezien ik de spritsen kant-en-klaar inkoop.
Als ik het ga schatten,kom ik ongeveer uit op 2-3 x een speculaasje.Maar in wezen komt het er niet zo precies op aan.
Jan A
lekkerbekske zegt:
assy zegt: