Recept
« Terug naar recepten
Cupcakes met peer en boter-vanillecreme
PT40M
Cupcakes met peer en boter-vanillecreme
Een heerlijk cupcakes met peer en boter-vanillecreme recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cupcakes met peer en boter-vanillecreme te bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C.
Cupcakes:
Was de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 2 cm.
Stop 2 tot 3 blokjes peer in elk van de 12 cupcakevormpjes.
Zet de rest van de blokjes peer weg.
Meng de bloem met de kaneel, het bakpoeder en wat zout.
Zet het weg.
Klop de boter met de suiker met een elektrische handmixer tot een licht en romig mengsel.
Voeg de eieren toe en klop alles 1 minuut krachtig.
Voeg de droge ingrediënten toe en klop lichtjes tot alles net gemengd is.
Schep 1,5 eetlepel beslag op de blokjes peer in de vormpjes.
Verdeel de overgebleven blokjes peer in 12 porties en strooi ze over het beslag in de vormpjes.
Bak de cupcakes in 40 tot 50 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.
Laat afkoelen.
In de oven gedroogde plakken peer:
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de peer in flinterdunne plakjes zonder het klokhuis en steeltjes te verwijderen.
Pers het sap uit de halve citroen en sprenkel het over de plakjes peer.
Doe de suiker en het water in een pan en breng aan de kook.
Laat al roerend koken tot de suiker is opgelost.
Draai het vuur laag en schep de plakjes peer losjes door de suikersiroop.
Laat ze 2 tot 3 minuten sudderen.
Giet de peer af en leg de plakjes op de beklede bakplaat.
Droog 1 tot 2 uur in een op 90°C voorverwarmde oven tot de plakjes peer mooi droog zijn.
Keer de plakjes om en laat ze nog 10 tot 15 minuten drogen in de oven.
Laat ze volledig afkoelen.
Botercrème met vanille:
Klop 100 gram boter op kamertemperatuur met 200 gram poedersuiker 30 seconden met een elektrische handmixer.
Voeg dan 60 ml slagroom en 1 theelepel vanille-essence toe.
Klop ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid tot het mengsel romig en glad is.
Klop er dan beetje voor beetje nog 200 gram poedersuiker door, waarbij je ongeveer 1 minuut klopt na elke toevoeging.
Op dit punt kan je desgewenst de kleurstof toevoegen. Ga door met kloppen tot het glazuur de gewenste consistentie heeft en makkelijk smeerbaar is.
Gebruik het glazuur direct of bewaar het tot 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bak op kamertemperatuur.
Spuit de vanille-botercrème op de cupcakes en stop een plakje gedroogde peer in het glazuur.
Cupcakes:
Was de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 2 cm.
Stop 2 tot 3 blokjes peer in elk van de 12 cupcakevormpjes.
Zet de rest van de blokjes peer weg.
Meng de bloem met de kaneel, het bakpoeder en wat zout.
Zet het weg.
Klop de boter met de suiker met een elektrische handmixer tot een licht en romig mengsel.
Voeg de eieren toe en klop alles 1 minuut krachtig.
Voeg de droge ingrediënten toe en klop lichtjes tot alles net gemengd is.
Schep 1,5 eetlepel beslag op de blokjes peer in de vormpjes.
Verdeel de overgebleven blokjes peer in 12 porties en strooi ze over het beslag in de vormpjes.
Bak de cupcakes in 40 tot 50 minuten in de oven, of tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt.
Laat afkoelen.
In de oven gedroogde plakken peer:
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de peer in flinterdunne plakjes zonder het klokhuis en steeltjes te verwijderen.
Pers het sap uit de halve citroen en sprenkel het over de plakjes peer.
Doe de suiker en het water in een pan en breng aan de kook.
Laat al roerend koken tot de suiker is opgelost.
Draai het vuur laag en schep de plakjes peer losjes door de suikersiroop.
Laat ze 2 tot 3 minuten sudderen.
Giet de peer af en leg de plakjes op de beklede bakplaat.
Droog 1 tot 2 uur in een op 90°C voorverwarmde oven tot de plakjes peer mooi droog zijn.
Keer de plakjes om en laat ze nog 10 tot 15 minuten drogen in de oven.
Laat ze volledig afkoelen.
Botercrème met vanille:
Klop 100 gram boter op kamertemperatuur met 200 gram poedersuiker 30 seconden met een elektrische handmixer.
Voeg dan 60 ml slagroom en 1 theelepel vanille-essence toe.
Klop ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid tot het mengsel romig en glad is.
Klop er dan beetje voor beetje nog 200 gram poedersuiker door, waarbij je ongeveer 1 minuut klopt na elke toevoeging.
Op dit punt kan je desgewenst de kleurstof toevoegen. Ga door met kloppen tot het glazuur de gewenste consistentie heeft en makkelijk smeerbaar is.
Gebruik het glazuur direct of bewaar het tot 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bak op kamertemperatuur.
Spuit de vanille-botercrème op de cupcakes en stop een plakje gedroogde peer in het glazuur.