Recept
« Terug naar recepten
Curry met 3 B's (Boontjes-Babymais-Beafstuk)
PT70M
Curry met 3 B's (Boontjes-Babymais-Beafstuk)
Je hebt curry's en curry's: Lekkere, scherpe, gewone, ingewikkelde, enz. enz. Vaak worden ze niet gemaakt omdat het veel te ingewikkeld zou zijn, of ze zouden veel te scherp zijn. Er is altijd wel iets te verzinnen om ze niet te maken.
Wat nu, als het niet zo scherp is en ze wel makkelijk te maken zijn. Hier is zo'n voorbeeld.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry met 3 B's (Boontjes-Babymais-Beafstuk) te bereiden
- Snij de beafstuk in de vereiste grootte en bestrooi flink met vers gemalen zwarte peper en lichtjes met zeezout en laat staan.
- Doe de schoongemaakte en op maat gesneden shiitakes op de bakplaat, bedruip ze met 2 eetlepels rijstolie en zet die 5 cm onder de grill in de oven en laat 4 minuten grillen. Haal de bakplaat er uit, keer de paddestoelen en zet nog eens terug onder de grill gedurende 3 minuten. Haal de paddestoelen uit de oven en houd ze warm onder alu-folie.
- Verhit 1 eetlepel rijstolie in de pan met dikke bodem en fruit daarin aan de groene curry pasta, totdat die brokkelig wordt en gaat geuren.
- Doe er nu bij de klappermelk / kokosmelk en breng voorzichtig aan de kook.
- Dan de boontjes er bij.
- Na 10 minuten het vlees er bij en dat in 5 minuten bijna garen.
- Vervolgens de maiskolfjes er bij en de paddenstoelen, voorzichtig omroeren tot het geheel kokend heet is geworden.
- Geef er rijst bij en bv een een tomaten/komkommer salade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dit gerecht is niet zo scherp en sommigen willen dat wel. Die mensen moeten dat maar bereiken met extra sambal. Geef er jasmijnthee bij te drinken of een glas jonge rode wijn (Shiraz uit Australie bv).
Tanja zegt: