Recept
« Terug naar recepten
Curry met kikkererwten
PT35M
Curry met kikkererwten
Een heerlijk curry met kikkererwten recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry met kikkererwten te bereiden
Pel de ui en knoflook, schil de gember en snijd ze fijn.
Maak de paprika en chilipepers schoon.
Snijd de paprika in dunne plakjes en hak de pepers fijn.
Snijd de tomaten in vieren.
Verhit de olie in een pan of wok.
Bak daarin 3 min. de ui, knoflook en gember.
Voeg de paprikareepjes toe en bak ze 1-2 min. mee.
Bestrooi met kurkuma, kummel en koriander en bak het geheel nog eens 1 min.
Voeg de tomaten en 6 el water toe.
Doe de deksel op de pan en laat het mengsel nog 10 min. zachtjes koken tot de tomaten zacht zijn.
Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Roer tot slot de kikkererwten, garam masala en de yoghurt door het mengsel.
Verwarm het geheel nog 5 min.
Roer af en toe door.
Bestrooi met koriander en serveer heet.
Maak de paprika en chilipepers schoon.
Snijd de paprika in dunne plakjes en hak de pepers fijn.
Snijd de tomaten in vieren.
Verhit de olie in een pan of wok.
Bak daarin 3 min. de ui, knoflook en gember.
Voeg de paprikareepjes toe en bak ze 1-2 min. mee.
Bestrooi met kurkuma, kummel en koriander en bak het geheel nog eens 1 min.
Voeg de tomaten en 6 el water toe.
Doe de deksel op de pan en laat het mengsel nog 10 min. zachtjes koken tot de tomaten zacht zijn.
Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Roer tot slot de kikkererwten, garam masala en de yoghurt door het mengsel.
Verwarm het geheel nog 5 min.
Roer af en toe door.
Bestrooi met koriander en serveer heet.