KookJij

Curry met lamsvlees (Caribisch) (zie opm.)

Een heerlijk curry met lamsvlees (caribisch) (zie opm.) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 à 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: Cushina Krioyo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Curry met lamsvlees (Caribisch) (zie opm.) te bereiden

Snijd het vlees in stukken van ± 5 cm. Het teveel aan vet en/of kraakbeen verwijderen.
Meng in een kom het vlees met kerriepoeder + knoflook + ui + tijm + laurierblaadjes + piment + olie.
Marineer het vlees minstens 3 uur of een nacht in de koelkast. Haal het vlees een tijdje vóórdat je het gaat bereiden uit de koelkast zodat het niet te koud is.
Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees ± 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
Voeg dan de hete bouillon toe (of heet water).
Doe ook het pepertje bij het vlees en breng het geheel aan de kook.
Dek de braadpan af en laat het gerecht 1,5 uur zachtjes sudderen of tot het vlees gaar is.
Garneer met takjes koriander of peterselie.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Hou je van erg pittig, verwijder dan de zaadjes van het pepertje niet (het pepertje kun je ook weglaten).
Men eet dit meestal met gekookte rijst met bruine bonen of linzen erdoor (zie foto). De rijst kan ook gebakken worden, met kruiden en dan de bonen of linzen erdoor roeren (arroz moro=moorse rijst).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Alles doet het weer hoor, Flavia!:D:D Nu ons maar eens gaan verdiepen in het kerstmaal;) Heb jij al je plannen gemaakt?;) Zag net een heerlijk receptje van Hilde, ziet er weer als een waar kunststukje uit!!:D:D
fabita

fabita zegt:
Bedankt Anna. Ik hoop dat je onderhand weer vlug ter been bent.:p:p
Anna

Anna zegt:
Het koken in de Tajine is een waar feestje!:D Al die heerlijke geuren die zich door het huis verspreiden, zalig! Ik heb nog wel wat lekkere recepten, dit is er 1 van: http://www.kookjij.nl/recept-lamsvlees-uit-de-tajine
Een van mijn favorieten:D:D Jij ook nog een fijne zondag, verder.:D
fabita

fabita zegt:
Zou best kunnen Anna. Ik heb wel tajinegerechten gegeten in Marokko en in restaurants, maar zelf gebruik ik het niet. Dit gerecht heb ik met lamsbout opgegeven, maar op Curaçao wordt het bijna altijd met geitenvlees bereid, veel geiten daar(hou ik niet zo van). Ik zal voor mijn verjaardag een tajine vragen, nooit te oud om mee te beginnen. Fijne zondag nog.:D
Anna

Anna zegt:
Lijkt me ook een heerlijk gerechtje om in de Tajine te bereiden:D:D