Hou je van erg pittig, verwijder dan de zaadjes van het pepertje niet (het pepertje kun je ook weglaten).
Men eet dit meestal met gekookte rijst met bruine bonen of linzen erdoor (zie foto). De rijst kan ook gebakken worden, met kruiden en dan de bonen of linzen erdoor roeren (arroz moro=moorse rijst).
Recept
« Terug naar recepten
Curry met lamsvlees (Caribisch) (zie opm.)
PT120M
Curry met lamsvlees (Caribisch) (zie opm.)
Een heerlijk curry met lamsvlees (caribisch) (zie opm.) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 à 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Cushina Krioyo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry met lamsvlees (Caribisch) (zie opm.) te bereiden
Snijd het vlees in stukken van ± 5 cm. Het teveel aan vet en/of kraakbeen verwijderen.
Meng in een kom het vlees met kerriepoeder + knoflook + ui + tijm + laurierblaadjes + piment + olie.
Marineer het vlees minstens 3 uur of een nacht in de koelkast. Haal het vlees een tijdje vóórdat je het gaat bereiden uit de koelkast zodat het niet te koud is.
Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees ± 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
Voeg dan de hete bouillon toe (of heet water).
Doe ook het pepertje bij het vlees en breng het geheel aan de kook.
Dek de braadpan af en laat het gerecht 1,5 uur zachtjes sudderen of tot het vlees gaar is.
Garneer met takjes koriander of peterselie.
Meng in een kom het vlees met kerriepoeder + knoflook + ui + tijm + laurierblaadjes + piment + olie.
Marineer het vlees minstens 3 uur of een nacht in de koelkast. Haal het vlees een tijdje vóórdat je het gaat bereiden uit de koelkast zodat het niet te koud is.
Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees ± 10 minuten. Regelmatig omscheppen.
Voeg dan de hete bouillon toe (of heet water).
Doe ook het pepertje bij het vlees en breng het geheel aan de kook.
Dek de braadpan af en laat het gerecht 1,5 uur zachtjes sudderen of tot het vlees gaar is.
Garneer met takjes koriander of peterselie.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Een van mijn favorieten:D:D Jij ook nog een fijne zondag, verder.:D
fabita zegt:
Anna zegt: