Recept
« Terug naar recepten
Curry met rundvlees
PT45M
Curry met rundvlees
Een heerlijk curry met rundvlees recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry met rundvlees te bereiden
1. Plet de rode pepertjes, het lente-uitje, het teentje knoflook, de gemberwortel, het citroengras, de korianderzaadjes, het komijnpoeder, het kaneelpoeder en de kurkuma in de vijzel of pureer ze met de keukenrobot. Voeg er de olie aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
2. Snij het vlees in reepjes. Roerbak ze een paar minuten in de hete maïsolie. haal ze uit de pan en hou warm.
3. Roerbak in dezelfde pan de shiitake, de boontjes en de selder 3 minuten.
4. Doe het vlees weer in de pan. Voeg er de currypasta aan toe en schep goed om. Roerbak tot alle aroma's vrijkomen. Giet er de bouillon bij. Schep goed om.
5. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
6. Lekker met basmatirijst of Thaise rijst.
2. Snij het vlees in reepjes. Roerbak ze een paar minuten in de hete maïsolie. haal ze uit de pan en hou warm.
3. Roerbak in dezelfde pan de shiitake, de boontjes en de selder 3 minuten.
4. Doe het vlees weer in de pan. Voeg er de currypasta aan toe en schep goed om. Roerbak tot alle aroma's vrijkomen. Giet er de bouillon bij. Schep goed om.
5. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
6. Lekker met basmatirijst of Thaise rijst.
Nadine zegt: