Recept
« Terug naar recepten
Curry van Kip
PT25M
Curry van Kip
Een heerlijk curry van kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Manna Arendsen
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
355 kCal energie
30 Gram eiwit
20 Gram vet
14 Gram koolhydraten
30 Gram eiwit
20 Gram vet
14 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
C1000
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry van Kip te bereiden
Schil de appels en steek met de appelboor de klokhuizen eruit.
Snij 8 plakken van de appels en snij de rest van de appels in blokjes.
Verwarm de olie in een hapjespan en roer de currypasta erdoor.
Bestrooi de stukken kip met zout en wentel ze door de curry olie.
Bak de stukken kip in 4 minuten rondom bruin.
Leg de plakken appel tussen en rond de kip en verdeel ook de ui en blokjes appel ertussen.
Bak alles nog 2 minuten. Schenk de kokosmelk met 100 ml water in de pan en voeg naar smaak zout toe.
Stoof de kip en appel in nog 10 minuten op laag vuur gaar.
Strooi de bieslook erover.
Snij 8 plakken van de appels en snij de rest van de appels in blokjes.
Verwarm de olie in een hapjespan en roer de currypasta erdoor.
Bestrooi de stukken kip met zout en wentel ze door de curry olie.
Bak de stukken kip in 4 minuten rondom bruin.
Leg de plakken appel tussen en rond de kip en verdeel ook de ui en blokjes appel ertussen.
Bak alles nog 2 minuten. Schenk de kokosmelk met 100 ml water in de pan en voeg naar smaak zout toe.
Stoof de kip en appel in nog 10 minuten op laag vuur gaar.
Strooi de bieslook erover.