Recept
« Terug naar recepten
Curry van kip en spruitjes
PT30M
Curry van kip en spruitjes
Een heerlijk curry van kip en spruitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
17 gr Gram vet
18 gr Gram koolhydraten
? Gram eiwit
17 gr Gram vet
18 gr Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry van kip en spruitjes te bereiden
Doe de olie in de wok
Roerbak de kipfilet en de ui 3à4 min
voeg de knoflook toe,strooi de kerriepoeder erover en roerbak 1 min.
Strooi de bloem erover en roerbak nog 1 min.
Voeg de santen toe en de gember siroop óf de poeder erbij en de boulliontabletten en breng de kerriesaus aan de kook.
Schep de spruitjes en de winterwortel in de wok,roer om en dek de wok af
Draai het vuur laag en stoof het gerecht in 10 min.gaar
Roer de peterselie erbij en serveer met rijst
Roerbak de kipfilet en de ui 3à4 min
voeg de knoflook toe,strooi de kerriepoeder erover en roerbak 1 min.
Strooi de bloem erover en roerbak nog 1 min.
Voeg de santen toe en de gember siroop óf de poeder erbij en de boulliontabletten en breng de kerriesaus aan de kook.
Schep de spruitjes en de winterwortel in de wok,roer om en dek de wok af
Draai het vuur laag en stoof het gerecht in 10 min.gaar
Roer de peterselie erbij en serveer met rijst
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Barbara Metz zegt:
Wat leuk ! Zeker kan ik je nog wel herinneren; ben je het meisje dat toen in H'doorn in het gips lag?
Tja, het is inmiddels 50(!!) jaar geleden hé?
Zal je nog ff een berichtje sturen. Liefs.
reintjelaarman zegt:
bametz-saffrie zegt:
Bedankt voor de reactie.
Ik beoordeel zelf altijd of er nog water extra erbij moet of niet, want ik houd zelf van niet al te veel saus,maar mijn echtgenoot juist wel; ik beslis het ter plekke...
Heb je niet veel aan aan dit antwoord?maar ik bezie het altijd op dat ogenblijk.
Wel succes als je dit gerecht bereidt! Gr. Barbara:D
Barbara Metz zegt:
:)