Recept
« Terug naar recepten
Curry van lamsgehakt
PT40M
Curry van lamsgehakt
Een heerlijk curry van lamsgehakt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cas Spijkers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry van lamsgehakt te bereiden
Week de sneetjes brood in de melk,snipper het sjalotje en pers de knoflook.Maal het vlees fijn in de keukenmachine en voeg het uitgeknepen brood en het ei toe.Roer het sjalotje en de knoflook erdoor en breng op smaak met zout en peper.Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt en wentel deze door de bloem.Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballetjes hierin langzaam bruin en gaar in 15 minuten.Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing en druk deze in een ingevette rijstrand.Houd warm tot moment van serveren.Voor de saus:Snipper de ui en fruit deze glazig in de boter.Voeg de kerrie toe en roer de bloem erdoor.Leng aan met de bouillon en laat even doorkoken.Roer de cr/eme fraïche en de appelmoes erdoor en breng op smaak met zout en peper.Draai de rijstrand op een platte schaal,schep de gehaktballetjes in het midden en schenk de saus rondom.Bestrooi royaal met gehakte koriander