Serveer met basmati rijst. Strooi er koriander over en geef er stukken limoen bij.
We drinken er een mineralig droge Rieslinwijn bij.
Recept
« Terug naar recepten
Curry van Rundvlees uit Penang
PT120M
Curry van Rundvlees uit Penang
De eetcultuur in Maleisie is groots. Er wordt betrekkelijk weinig thuis gekookt. Thuis koken is meestal duurder en minder gezellig.
In Maleisie is het vlees "halal". Het zijn immers van huis uit moslims en die zijn strikter dan mensen die Hindoeisme of boeddhisme als godsdienst hebben.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry van Rundvlees uit Penang te bereiden
- Pak een stukje gaas en pak daarin de gember, de koriandersteeltjes, de sjalotten, de knoflook, de peperkorrels en het steranijsje en bind dat goed dicht.
- Zet een pan met 3 liter water op het vuur en doe daarin het "kruidenbuiltje", de 2 soorten sojasaus, de kandijsuiker en het zout. Breng aan de kook.
- Voeg dan toe de blokjes vlees en laat die op een zacht vuurtje in 60 minuten gaar koken.
- Doe het vlees apart in een kom, gooi het kruidenbuiltje weg en bewaar de "bouillon" voor een ander gerecht.
- Ondertussen kun je de curry aanmaken. Verwarm de olie tot bloedheet en doe daar in de curry-pasta. Bak door tot het lekker gaat ruiken en de olie bloedrood is geworden.( na ca 3 minuten)
- Voeg dan toe de kokosmelk, Nam Pla, limoensap en suiker en breng dat tegen de kook aan. Niet hard laten koken.
- Doe dan het vlees in de curry totdat de curry saus iets is ingekookt en iets lobbiger is geworden.
- Dat duurt zo'n 7 minuten. Wel zo nu en dan even doorroeren.