Recept
« Terug naar recepten
Currykip met aubergine notenrijst
PT25M
Currykip met aubergine notenrijst
Een heerlijk currykip met aubergine notenrijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wereldrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Currykip met aubergine notenrijst te bereiden
Aubergines wassen en in blokjes snijden (ca. 1 cm). Uien pellen en in ringen snijden. Koriander fijnhakken. In diepe pan 2 el olie verhitten en ui 2 min. bakken. Aubergine toevoegen en 3 min. roerbakken. Rijst erdoor scheppen. 1/2 l water en 1 tl zout toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur in ca. 10 min. garen. In koekenpan 2 el olie verhitten. Kipfilethaasjes met currypasta omscheppend 5 min. bakken. Suiker en klappermelk erdoor roeren, tegen de kook aan brengen en kip in saus op laag vuur 10 min. laten pruttelen. Helft van koriander door rijst scheppen. Rijst op vier borden scheppen. Kipcurry erop scheppen en koriander erover strooien.