KookJij

Custard

Een heerlijk custard recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Custard te bereiden

- Breng de melk met het vanillestokje aan de kook.
- Klop met de garde de suiker en de eidooiers tot een glad mengsel. Meng hier de maïzena door.
- Giet als de melk kookt de helft hiervan door het eimengsel en giet vervolgens alles terug in de pan.
- Doorverhitten tot de juiste dikte (vla).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ellebel

Ellebel zegt:
Hoi Dzjengis, een recept kan jij het niet noemen vind ik, maar vooruit. De bodem moet jij eerst 10 minuten bakken en er daarna een stuk of 6-9 soorten (buitenlands) kaas op doen (wat jij lekker vindt) en dan bakken totdat de kaas gesmolten is (30-45 min op 220 C). Hebben we op vakantie in Frankrijk gegeten en kregen het recept mee. Daar kan je hartige taartbodems in de supermarkt kopen en dus was ik al een tijd op zoek naar een recept. De kaastaart is machtig en lekker! Groetjes, Ellebel.
dzjengis

dzjengis zegt:
Hè ellebel,
Bedankt voor je leuke reactie! Dat nodigt wel uit om op zoek te gaan naar nog meer leuke recepten. Mijn favoriet is de soto, helemaal feest! Ik gebruik de kwarkdeeg vooral het kwarkdeeg bij gehakttaarten maar een kaastaart klinkt ook super. Staat jouw recept op kookjij?

Groetjes dirk(jan), voor als m'n moeder meeleest...
Ellebel

Ellebel zegt:
Hoi Dirkjan, ga zo door, jouw 3 recepten van vandaag zijn toegevoegd aan mijn favorieten. Ik ga ze zeker proberen, de kwarkdeeg lijk mij ideaal voor mijn kaastaart. Groetjes, Ellebel