Recept
« Terug naar recepten
Custardbroodje met Spek, Tomaat en Sla
PT75M
Custardbroodje met Spek, Tomaat en Sla
Oorspronkelijk komt dit recept uit de Sefardisch Joodse keuken.Ik ben het echter alleen in Amerika tegengekomen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Custardbroodje met Spek, Tomaat en Sla te bereiden
1). Leg een stuk bakpapier in een ovenblik. Leg daarop de plakjes spek en bestrooi lichtjes met de basterdsuiker.
2). Dit mag 15 minuten in de oven, halverwege de tijd even keren (dwz. wat voor was wordt nu achter).
3). Haal uit de oven en laat uitdruipen en afkoelen.
4). Ondertussen is een mix gemaakt van de geklutste eieren en de room.
5). Hierin worden de plakken brood geweekt, 10 minuten de ene kant en 10 minuten de andere kant.
6). In een anti-aanbakpan de plakken brood aan beide zijden goudbruin bakken.
7). De gebakken sneden brood in een ingevet bakblik leggen, belegd met een ingevet stuk bakpapier.
8). De sneden brood blijven 7 à 8 minuten in de oven, zodat ze soufflé-achtige verschijnselen tonen tgv het koken van de custard in de sneetjes brood.
9). Na de eerste 8 minuten de plakken brood uit de oven trekken en bestrooien met de geraspte kaas en weer in de oven zetten om de kaas te laten smelten (± 4 minuten).
10). Haal de sneden brood uit de oven en beleg met de uitgebakken spek, vervolgens met de plakken tomaat.
11). Bedruip met een knoflookdressing (zie Vinaigrette met geroosterde knoflook) en dek af met een handje vol gemengde sla.
2). Dit mag 15 minuten in de oven, halverwege de tijd even keren (dwz. wat voor was wordt nu achter).
3). Haal uit de oven en laat uitdruipen en afkoelen.
4). Ondertussen is een mix gemaakt van de geklutste eieren en de room.
5). Hierin worden de plakken brood geweekt, 10 minuten de ene kant en 10 minuten de andere kant.
6). In een anti-aanbakpan de plakken brood aan beide zijden goudbruin bakken.
7). De gebakken sneden brood in een ingevet bakblik leggen, belegd met een ingevet stuk bakpapier.
8). De sneden brood blijven 7 à 8 minuten in de oven, zodat ze soufflé-achtige verschijnselen tonen tgv het koken van de custard in de sneetjes brood.
9). Na de eerste 8 minuten de plakken brood uit de oven trekken en bestrooien met de geraspte kaas en weer in de oven zetten om de kaas te laten smelten (± 4 minuten).
10). Haal de sneden brood uit de oven en beleg met de uitgebakken spek, vervolgens met de plakken tomaat.
11). Bedruip met een knoflookdressing (zie Vinaigrette met geroosterde knoflook) en dek af met een handje vol gemengde sla.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Bedruip op het laatst nog eens met wat vinaigrette.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Dorry zegt:
mia7 zegt:
Het maakt mij heel nieuwschierig :D
Ik plaats het recept in mijn favorieten. Dank je wel voor je uitleg :):p
Hoe lastiger des te spannend !!;)
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
mia7 zegt:
Grt Mia:)
mia7 zegt: