KookJij

Dadar Kebertu (Gehakt-Santen in Eierpannekoekjes)

Een heerlijk dadar kebertu (gehakt-santen in eierpannekoekjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 135 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dadar Kebertu (Gehakt-Santen in Eierpannekoekjes) te bereiden

1).In keukenmachine de boemboe ingrediënten mixen en draaien tot een homogene pasta.
2).De boemboe minstens 5 minuten aanfruiten in de hete rijstolie met de blaadjes purut en salam. Doe dat in een grote pan met dikke bodem.
3).Meng hierdoor het gehakt met de blaadjes purut en salam en bak dat geheel rul en gaar. Dan de dikke santen er bij en net zolang blijven bakken en roeren tot de vleesmassa bijna droog staat. Verdeel dit in 6 gelijke porties. De vlees vulling staat nu klaar.
4).De prei en selderij in de keukenmachine tot een homogene pasta draaien en de ketjap daaronder mengen.
5).Verdeel dat in 6 porties en vermeng dat telkens met 2 geklutste eieren.
6).Bak zes maal een omelet van 2 geklutste eieren met de prei en selderie-ketjap erdoor.
7).Elk omeletje vullen met 1/6de deel van het gehakt en dat netjes inrollen en verpakken.
8).Doe de rolletjes op een bakplaat, bedekt met alufolie en laat lekker warm worden. Niet te heet, anders droogt het uit .

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rijst bij en een groente gerecht of gebruik al snack of als lunch.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst