Recept
« Terug naar recepten
Dadel-walnoot-haverrepen
PT60M
Dadel-walnoot-haverrepen
Een heerlijk dadel-walnoot-haverrepen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dadel-walnoot-haverrepen te bereiden
Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
Doe de havervlokken, walnoten, dadels, sinaasappelrasp en kaneel in een blender. Pulseer tot je grove kruimels hebt. Maal de ingrediënten niet helemaal fijn.
Verwarm de honing met het water op een zacht vuurtje tot hij heel vloeibaar is. Roer de olijfolie erdoor en daarna het havermengsel. Meng goed.
Bekleed een bakvorm met bakpapier. Strijk het havermengsel erover uit in een rechthoekige vorm van ongeveer 1 cm dik. Bak 20 à 30 minuten in de oven op 175° Celsius, tot de haver goudbruin kleurt.
Haal de haverkoek uit de oven en maak met een scherp mes inkepingen. Laat de koek helemaal afkoelen voor je hem in repen breekt.
Doe de havervlokken, walnoten, dadels, sinaasappelrasp en kaneel in een blender. Pulseer tot je grove kruimels hebt. Maal de ingrediënten niet helemaal fijn.
Verwarm de honing met het water op een zacht vuurtje tot hij heel vloeibaar is. Roer de olijfolie erdoor en daarna het havermengsel. Meng goed.
Bekleed een bakvorm met bakpapier. Strijk het havermengsel erover uit in een rechthoekige vorm van ongeveer 1 cm dik. Bak 20 à 30 minuten in de oven op 175° Celsius, tot de haver goudbruin kleurt.
Haal de haverkoek uit de oven en maak met een scherp mes inkepingen. Laat de koek helemaal afkoelen voor je hem in repen breekt.