Recept
« Terug naar recepten
Daging ritja-ritja jawa
PT60M
Daging ritja-ritja jawa
Een heerlijk daging ritja-ritja jawa recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daging ritja-ritja jawa te bereiden
Snijd het vlees in stukjes en kook het.
De fijngesneden kruiden, sambal en pepers heel licht fruiten in olie.
Voeg vervolgens het vooraf gekookte vlees toe.
Meng het goed door elkaar en doe er wat water bij.
Laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen.
Tenslotte de prei, selderij en de kemangi toevoegen en nog eens zo'n 10 minuten op een laag pitje en met gesloten pan laten sudderen.
De fijngesneden kruiden, sambal en pepers heel licht fruiten in olie.
Voeg vervolgens het vooraf gekookte vlees toe.
Meng het goed door elkaar en doe er wat water bij.
Laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen.
Tenslotte de prei, selderij en de kemangi toevoegen en nog eens zo'n 10 minuten op een laag pitje en met gesloten pan laten sudderen.