KookJij

Daging Smoor II

Daging is vlees.Het maakt niet zoveel uit welk vlees je hier gebruikt:rund (lembang),koe,(sapi),varken (babi),kip (ayam),geit (kambing)
Recept van:
Bereidingstijd: 480 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1947
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daging Smoor II te bereiden

1).Het vlees in de heet gemaakte rijstolie aanbakken tot het rondom bruin is. Vlees even uit de pan halen en apart zetten.
2).De uien aanfruiten tot ze zacht zijn geworden en dan het vlees er weer bij doen, met de knoflook, kruidnagel, gember, nootmuskaat, peper, zout, azijn en tomatenconcentraat. Laat dit even goed doorbakken onder zo nu en dan doorroeren.
3).Nu gaat het water er bij en de ketjap en dat brengen we aan de kook.
4).Vervolgens gaat alles in een crockpot van een slow cooker, het deksel er op en we zetten hem op LOW. We laten dit 7 uren z'n gang gaan.
5).Deksel er af halen. Wanneer de massa genoeg is ingedikt, zetten we de slow cooker uit en is het gerecht klaar. Anders gaan we nog een tijdje door tot de massa voldoende is ingekookt.
NOOT: We kunnen ook de de oorspronkelijke pan afgedekt in een oven zetten die op 100 graden Celsius staat.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rijst bij.
Verder een groente gerecht, sambal, krupuk, seroendeng.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst