Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel 10 februari 2013
PT150M
Dagschotel 10 februari 2013
Dit is een voortreffelijke dagschotel echt de moeite waard om te proberen!
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel 10 februari 2013 te bereiden
Stoof de ajuin grof gesneden aan in een beetje boter.
Kruiden fijn malen in vijzel en toevoegen aan de ajuin.
Wortelen in fijne ringen snijden, honing en mosterd evenzeer toevoegen, laat dit beetgaar stoven onder gesloten deksel.
Hak de peterselie fijn en voeg deze voor het opdienen toe.
Kruid het vlees zeer goed en bak in boter aan weerszijde goed aan. Smeer het vlees in met mosterd.
De groenten in blokjes snijden.
Tajine goed laten opwarmen, zet het vuur op laagste stand.
Voeg groenten en vlees toe evenzeer het bier, zet deksel op de tajine. Laat op een zacht vuur sudderen. Snij het vlees na +/- 120 min in mooie schijven.
Serveer dit gerecht met aardappellen: "aardappel croque met rammenas" te vinden op mijn recepten pagina.
Evenzeer de saus: saus met vergeten groenten.
Kruiden fijn malen in vijzel en toevoegen aan de ajuin.
Wortelen in fijne ringen snijden, honing en mosterd evenzeer toevoegen, laat dit beetgaar stoven onder gesloten deksel.
Hak de peterselie fijn en voeg deze voor het opdienen toe.
Kruid het vlees zeer goed en bak in boter aan weerszijde goed aan. Smeer het vlees in met mosterd.
De groenten in blokjes snijden.
Tajine goed laten opwarmen, zet het vuur op laagste stand.
Voeg groenten en vlees toe evenzeer het bier, zet deksel op de tajine. Laat op een zacht vuur sudderen. Snij het vlees na +/- 120 min in mooie schijven.
Serveer dit gerecht met aardappellen: "aardappel croque met rammenas" te vinden op mijn recepten pagina.
Evenzeer de saus: saus met vergeten groenten.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.