Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel 14 december 2012
PT30M
Dagschotel 14 december 2012
Een heerlijk dagschotel 14 december 2012 recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel 14 december 2012 te bereiden
Aardappelen ongeschild goed gewassen, halveren en beetgaar koken in licht gezouten water.
Witloof halveren.
Bak deze beetgaar aan in boter met de candijsuiker evenzeer de spruiten. (degene die het wensen mogen de spruiten eerst beetgaar koken). Voeg als laatste de champignons en courgette toe kruiden met peper en zout.
Het vlees in twee gesneden kort bruin aanbakken gekruid met peper en zout. Laat afkoelen.
Bladerdeeg een beetje uitrollen en insmeren met het losgeklopt eike leg de schijven ajuin erop. Vervolgens het vlees en vouw gedeeltelijk dicht prik vast met een coctailprikker. Besmeer nogmaals met het losgekopt eike.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en bak +/- 20min. De laatste 5 min de tomaatjes even in de oven plaatsen.
Voor de saus, de ajuinringen even aanstoven in boter voeg de wijn en suiker toe kruid naar smaak af en laat even indikken.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Witloof halveren.
Bak deze beetgaar aan in boter met de candijsuiker evenzeer de spruiten. (degene die het wensen mogen de spruiten eerst beetgaar koken). Voeg als laatste de champignons en courgette toe kruiden met peper en zout.
Het vlees in twee gesneden kort bruin aanbakken gekruid met peper en zout. Laat afkoelen.
Bladerdeeg een beetje uitrollen en insmeren met het losgeklopt eike leg de schijven ajuin erop. Vervolgens het vlees en vouw gedeeltelijk dicht prik vast met een coctailprikker. Besmeer nogmaals met het losgekopt eike.
Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en bak +/- 20min. De laatste 5 min de tomaatjes even in de oven plaatsen.
Voor de saus, de ajuinringen even aanstoven in boter voeg de wijn en suiker toe kruid naar smaak af en laat even indikken.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: