Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: eendeborst met zoete aardappel en vergeten groenten
PT40M
Dagschotel: eendeborst met zoete aardappel en vergeten groenten
Dagschotel een beetje feestelijk.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: eendeborst met zoete aardappel en vergeten groenten te bereiden
- Spruiten schoonmaken, pastinaak en koolrabi schillen. Snij twee dikke schijven van de koolrabi, de pastinaak in ringen snijden. Stoof deze gekruid aan in een beetje boter. Spruiten beetgaar koken. Zoete aardappel schillen en in blokjes snijden kook deze beetgaar in licht gezouten water, afgieten en pureren deze kruiden naar smaak. Spuit twee mooie torentjes. Eendeborst inkerven deze eerst op velkant zonder vetstoffen aanbakken +/- 7 min draai het vlees om en bak verder rosé aan. Porto opwarmen en de wildfond eronder roeren voeg een klontje goede boter toe indien nodig bijbinden. Leg de schijven koolrabi op bord presenteer de puree erop een spruitje en enkele ringen pastinaak. Serveer de groenten errond. Snij het vlees in mooie schijven dresser de saus erover. Serveer zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Harry Löhr zegt: