Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: kippenonderbout met couscous en opgebakken schorseneren
PT60M
Dagschotel: kippenonderbout met couscous en opgebakken schorseneren
Een dagschotel voor door de week en toch een beetje feestelijk.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: kippenonderbout met couscous en opgebakken schorseneren te bereiden
- Voor het bereiden van de schorseneren: liefst handschoenen aan doen, schil de schorseneren en snij deze in stukken en leg ze in water met de uitgeperste citroen was ze en steam ze beetgaar. Kippenbouten goed kruiden deze aanbakken in boter deksel op de pan en laat op een middelmatig vuur garen. Kippenbouillon aan de kook brengen en couscous toevoegen haal van het vuur en laat zwellen. Schorseren in een pan met een beetje boter aanbakken en kruiden. Haal de kippenbouten uit de pan, voeg de porto toe en laat even doorkoken indien nodig bijbinden. Serveer deze dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: