KookJij

Dagschotel: hartverwarmende ovenschotel met witloof en kippenfilet met tuinkruiden

Een heerlijk dagschotel: hartverwarmende ovenschotel met witloof en kippenfilet met tuinkruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: hartverwarmende ovenschotel met witloof en kippenfilet met tuinkruiden te bereiden

Bak de stronken witloof gehalveerd beetgaar gekruid aan in olijfolie en boter.
Maak van de melk, bloem en boter een blanke roux kruid deze zeer goed.
Voeg kaas en peterselie toe evenzeer de in blokjes gesneden sneetjes kippenfilet.
Rol het witloof in de sneetjes kippenfilet en leg in een beboterde vuurvaste schotel.
De saus erover en bestrooi met kaas en chapelure vervolgens nog een beetje boter erover.
Zet deze onder de grill tot je een mooi bruin korstje bekomt.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wauw! Dat is nog eens een liefdevol gerechtje! :-)