Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: hartverwarmende ovenschotel met witloof en kippenfilet met tuinkruiden
PT60M
Dagschotel: hartverwarmende ovenschotel met witloof en kippenfilet met tuinkruiden
Een heerlijk dagschotel: hartverwarmende ovenschotel met witloof en kippenfilet met tuinkruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: hartverwarmende ovenschotel met witloof en kippenfilet met tuinkruiden te bereiden
Bak de stronken witloof gehalveerd beetgaar gekruid aan in olijfolie en boter.
Maak van de melk, bloem en boter een blanke roux kruid deze zeer goed.
Voeg kaas en peterselie toe evenzeer de in blokjes gesneden sneetjes kippenfilet.
Rol het witloof in de sneetjes kippenfilet en leg in een beboterde vuurvaste schotel.
De saus erover en bestrooi met kaas en chapelure vervolgens nog een beetje boter erover.
Zet deze onder de grill tot je een mooi bruin korstje bekomt.
Maak van de melk, bloem en boter een blanke roux kruid deze zeer goed.
Voeg kaas en peterselie toe evenzeer de in blokjes gesneden sneetjes kippenfilet.
Rol het witloof in de sneetjes kippenfilet en leg in een beboterde vuurvaste schotel.
De saus erover en bestrooi met kaas en chapelure vervolgens nog een beetje boter erover.
Zet deze onder de grill tot je een mooi bruin korstje bekomt.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: