Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: kippenchipolata met krieltjes en hartelijke groenten
PT30M
Dagschotel: kippenchipolata met krieltjes en hartelijke groenten
Een chipolata is een klein (vers) worstje dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het lijkt op een Italiaans worstje en op de Duitse bratwurst. De chipolata wordt doorgaans niet gekookt, maar gegrild of gebraden. Chipolata's worden van varkensvlees of kippenvlees gemaakt, dat gekruid is met peper en zout (en eventueel andere kruiden als curry, nootmuskaat of tijm).
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: kippenchipolata met krieltjes en hartelijke groenten te bereiden
- Worsten met een beetje boter gaar aanbakken. Krieltjes beetgaar koken in licht gezouten water met een snuifje kurkuma. Witloof grof snijden, paprika in blokjes snijden eveneens de ajuin. Stoof deze aan in een beetje boter en kruid naar smaak. Serveer deze dagschotel zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.