Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: koude schotel met zomerse ingredienten
PT30M
Dagschotel: koude schotel met zomerse ingredienten
Een heerlijk dagschotel: koude schotel met zomerse ingredienten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: koude schotel met zomerse ingredienten te bereiden
Gehakt mengen met cajunkruiden, chapelure en eierdooier.
Maak kleine balletjes, bak deze aan in boter met de kalkoenblokjes en spekblokjes tevens de andere ingredienten toevoegen en goed opbakken.
Behalve de tomaat niet meebakken.
Leg deze bereiding op een schaal met keukenpapier ( voor het vocht ) laat goed afkoelen.
Snij de tomaat in blokjes meng deze met de vinigraitte onder het vlees.
Aardbeien halveren, eike in schijven snijden.
Paprika en komkommer in schijfjes snijden.
Tomaatjes in twee snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Nectarine in partjes snijden.
Verdeel de sla en rucola over de borden het vleesgerecht in het midden van het bord ( je kan een uitsteekvorm nemen om te vullen ).
Presenteer de andere ingredienten over het bord.
Serveer dit gerecht zeer fris.
Maak kleine balletjes, bak deze aan in boter met de kalkoenblokjes en spekblokjes tevens de andere ingredienten toevoegen en goed opbakken.
Behalve de tomaat niet meebakken.
Leg deze bereiding op een schaal met keukenpapier ( voor het vocht ) laat goed afkoelen.
Snij de tomaat in blokjes meng deze met de vinigraitte onder het vlees.
Aardbeien halveren, eike in schijven snijden.
Paprika en komkommer in schijfjes snijden.
Tomaatjes in twee snijden.
Sjalotjes in ringen snijden.
Nectarine in partjes snijden.
Verdeel de sla en rucola over de borden het vleesgerecht in het midden van het bord ( je kan een uitsteekvorm nemen om te vullen ).
Presenteer de andere ingredienten over het bord.
Serveer dit gerecht zeer fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.