Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: surprise van koude-schotel
PT30M
Dagschotel: surprise van koude-schotel
Een heerlijk dagschotel: surprise van koude-schotel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: surprise van koude-schotel te bereiden
Aardappelsla: aardappelen in blokjes beetgaar koken in water met een beetje azijn.
Hard gekookt eike fijn snijden.
Lenteajuintjes fijn snijden.
Basilicum fijn snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Look door de lookperser.
Maak een dressing van de porto, witte balsamico azijn, olijfolie, mosterd, kruiden, look, eike en sjalotjes.
Voeg de dressing onder de aardappelen samen met de lenteajuintjes en basisilicum.
Kippenreepjes: look fijn persen, ajuin fijn snijden.
Bak de kippenreepjes met de ham, ajuin en look in olijfolie gekruid gaar aan. Laat afkoelen.
Paprika in ringen snijden, meng deze onder de kippenmengeling samen met de vers gesneden basilicum.
Meng als laatste de geraspte kazen eronder.
Schik deze frisse cruditeiten op bord.
Hard gekookt eike fijn snijden.
Lenteajuintjes fijn snijden.
Basilicum fijn snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Look door de lookperser.
Maak een dressing van de porto, witte balsamico azijn, olijfolie, mosterd, kruiden, look, eike en sjalotjes.
Voeg de dressing onder de aardappelen samen met de lenteajuintjes en basisilicum.
Kippenreepjes: look fijn persen, ajuin fijn snijden.
Bak de kippenreepjes met de ham, ajuin en look in olijfolie gekruid gaar aan. Laat afkoelen.
Paprika in ringen snijden, meng deze onder de kippenmengeling samen met de vers gesneden basilicum.
Meng als laatste de geraspte kazen eronder.
Schik deze frisse cruditeiten op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.