KookJij

Dagschotel: pladijs met opgebakken aardappelen en gewokte groenten

Een heerlijk dagschotel: pladijs met opgebakken aardappelen en gewokte groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: pladijs met opgebakken aardappelen en gewokte groenten te bereiden

Aardappelen in blokjes gesneden beetgaar koken in licht gezouten water.
Vis goed wassen en droog deppen. Deze goed kruiden zowel binnen kant als buiten kant, bak deze gaar in boter.
Wortel in blokjes snijden.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Porei in reepjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Wok de groenten beetgaar gekruid aan in olijfolie voeg als laatste de zeekraal en de tomaat in acht gesneden en verwijderd van vruchtvlees.
Aardappelen opbakken in een beetje boter samen met de fijn gesneden sjalotjes kruid deze met de peper en grof zeezout.
Serveer dit gerecht zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst