Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: varkenshaasje met gevulde appel en krieltjes
PT30M
Dagschotel: varkenshaasje met gevulde appel en krieltjes
Een heerlijk dagschotel: varkenshaasje met gevulde appel en krieltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje met gevulde appel en krieltjes te bereiden
Appel: het hoedje eraf snijden en uithollen. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Witloof in kleine reepjes snijden.
Stoof de appel stukjes samen met het witloof even aan in boter, voeg de rozijnen en suiker toe. Vul de appel met deze bereiding. Zet in een voorverwarmde oven ongeveer een tien tal min. Normaal heb je een beetje groenten mengeling over deze bij de schotel van de appel doen.
Krieltjes in schil beetgaar koken.
Bak deze even aan in boter en bestrooi rijkelijk met peper en op het laatste het zout erover strooien.
Varkenshaasje rosé aanbakken en kruiden met peper en zout.
Voor de saus: in de pan van het vlees de porto gieten kruiden met peper en zout even laten opkoken en binden met bruine roux.
Serveer alles zeer warm op bord.
Witloof in kleine reepjes snijden.
Stoof de appel stukjes samen met het witloof even aan in boter, voeg de rozijnen en suiker toe. Vul de appel met deze bereiding. Zet in een voorverwarmde oven ongeveer een tien tal min. Normaal heb je een beetje groenten mengeling over deze bij de schotel van de appel doen.
Krieltjes in schil beetgaar koken.
Bak deze even aan in boter en bestrooi rijkelijk met peper en op het laatste het zout erover strooien.
Varkenshaasje rosé aanbakken en kruiden met peper en zout.
Voor de saus: in de pan van het vlees de porto gieten kruiden met peper en zout even laten opkoken en binden met bruine roux.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.