Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: varkenshaasje met natuursaus, pastinaak puree met romanescokool
PT30M
Dagschotel: varkenshaasje met natuursaus, pastinaak puree met romanescokool
Romanesco groene torentjesbloemkool lijkt veel op bloemkool en heeft een geelgroene kleur. Romanesco dankt zijn naam aan de eerste beschrijving in het Italië van de zestiende eeuw als broccolo romanesco oftewel broccoli van Rome. Door de vorming van torentjes is het een veel decoratievere groente dan bloemkool en een mooi voorbeeld van een fractal in de natuur.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje met natuursaus, pastinaak puree met romanescokool te bereiden
- Pastinaak schillen en in grove stukken snijden deze beetgaar koken met een scheutje limoen, pureren kruiden naar smaak voeg een klontje goede boter toe en een scheutje melk. De tomaat in vier snijden en het vruchtvlees verwijderen, deze kan je gebruiken voor een soepje, snij de tomaat in kleine blokjes en meng deze onder de puree. Romanesco beetgaar koken in licht gezouten water. Vleesbouillon opwarmen en binden. Bak het varkenshaasje rosé aan in een beetje boter. Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: