KookJij

Dagschotel voor een frisse dag in de zomer

Boontjes opgestoofd met tomaat en ajuin, spekblokjes met kalkoenblokjes opgebakken met patatjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Bondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel voor een frisse dag in de zomer te bereiden

  1. Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden deze beetgaar koken. Boontjes beetgaar koken in licht gezouten water. Spekblokjes en kalkoenblokjes aanbakken in een beetje boter voeg een 1/2 ajuin grof gesneden toe eveneens de aardappelen dit alles zeer goed kruiden samen met de honing en mierikswortel pasta. Stoof de andere helft in ringen gesneden ajuin even aan voeg de boontjes en de in partjes gesneden tomaten toe eveneens kruiden. Serveer alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Tja fijnproever ik moet je op culinair gebied toch een beetje verwennen ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Merciekes, boontjes weer op een andere manier klaar gemaakt blijft een heerlijke groente en zeker als ze zelf gekweekt worden :-)
Fijnproever

Fijnproever zegt:
Ziet er niet enkel heerlijk uit is ook nog heerlijk ook '-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Er is weer behoorlijk geoogst van ons kostgrondje, dus dit komt goed van pas, ziet er heerlijk uit, Hildeke! :-)