KookJij

Dagschotel: wortelpuree met kabeljauw

Eenvoudige dagschotel met een heerlijk stukje vis.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: wortelpuree met kabeljauw te bereiden

  1. Aardapelen schillen en in blokjes snijden.
  2. Wortelen schillen en in blokjes snijden.
  3. Rode ajuin fijn snijden.
  4. Doe deze ingredienten in pot met water voeg het blokje visbouillon toe en breng aan de kook ( beetgaar ). 
  5. Vis goed kruiden en deze 10 min steamen.
  6. Voor de saus: de kaas en melk goed mengen en opwarmen in de microgolf oven ( heel gemakkelijk ).
  7. Aardappelen met groenten pureren deze indien nodig bijkruiden met peper en zeezout voeg een scheut olijfolie toe.
  8. Serveer de aardappel-wortelpuree op bord de stukjes vis er boven op en dresseer de saus erbij, werk af met zeer jonge bieslook fijn gesneden vers uit de tuin.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Fijn om oudere gerechten te zien verschijnen die naar jouw privé boek verhuizen ;-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
en zo vul ik mijn prive kookboek met lekkere gerechten, dank je Hilde