Recept
« Terug naar recepten
Dashibouillon met foie gras
PT50M
Dashibouillon met foie gras
Een heerlijk dashibouillon met foie gras recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Dashibouillon met foie gras te bereiden
1. Dep met een vochtige doek de kombu schoon (alle witte plekken moeten weggehaald worden). Doe hem in 2 liter water en breng tegen de kook aan. Vis de kombu met een schuimspaan uit het water. Doe de katsuobushi in het water en breng weer tegen de kook aan. Zet het vuur af en laat het water afkoelen. De katsuobushi zakt naar de bodem. Zeef de bouillon door een fijne doek.
2. Leg het spek in de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken. Het vlees mag nog wat blijven trekken. Zeef de bouillon. Doe er wat sojasaus en saké bij en kruid met peper.
3. Verwarm de bouillon en mix er de foie gras door. Strooi er wat truffel over en serveer warm.
2. Leg het spek in de bouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken. Het vlees mag nog wat blijven trekken. Zeef de bouillon. Doe er wat sojasaus en saké bij en kruid met peper.
3. Verwarm de bouillon en mix er de foie gras door. Strooi er wat truffel over en serveer warm.
Astrid zegt:
Schandalig!!