Recept
« Terug naar recepten
De echte banoffeetaart
PT60M
De echte banoffeetaart
Een heerlijk de echte banoffeetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Culinaire ambiance
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De echte banoffeetaart te bereiden
Bereiding van het korstdeeg:
Meng de bloem en de suiker in een kom, snijd de boter in kleine blokjes en werk ze door het mengsel van bloem en suiker tot een kruimelig deeg bekomen is.
Werk de eieren erdoor om een stevig deeg te bekomen.
Verpak het deeg in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2mm.
Beleg de taartvorm met het deeg.
Doorprik het deeg met een vork en leg er een vel bakpapier in, vul met erwten of bonen om het deeg blind te bakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden C. en bak het deeg ongeveer 10 tot 15 min.
Verwijder de bakbonen en bakpapier en bak nog 5 min. verder tot het deeg mooi goudbruin gekleurd is.
Laat de taartbodem afkoelen op een rooster.
Bereiding van de taart:
Leg de blikjes gecondenseerde melk in een kookpot en vul met water tot ze goed onderstaan.Hoe meer water hoe beter....kook de blikjes gedurende 5 uur op het kookpunt (matig vuur), zorg ervoor dat de blikjes gedurende het hele kookproces onder water staan !.
Zonder water kunnen de blikjes ontploffen.
Verwijder de blikjes uit het water en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak de blikjes open en bestrijk het deeg met de bekomen "toffee"
Snijd de bananen in de lengte door op ongeveer 5 á 6 mm en schik ze op de toffee, zorg ervoor dat de hele taartbodem bedekt is.
Klop de slagroom 34 stijf met de suiker en de oploskoffie, niet te lang kloppen.
Bestrijk de bananen met de slagroom, met behulp van een spatel, en bestrooi met de gemalen koffie
Meng de bloem en de suiker in een kom, snijd de boter in kleine blokjes en werk ze door het mengsel van bloem en suiker tot een kruimelig deeg bekomen is.
Werk de eieren erdoor om een stevig deeg te bekomen.
Verpak het deeg in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2mm.
Beleg de taartvorm met het deeg.
Doorprik het deeg met een vork en leg er een vel bakpapier in, vul met erwten of bonen om het deeg blind te bakken.
Verwarm de oven voor op 180 graden C. en bak het deeg ongeveer 10 tot 15 min.
Verwijder de bakbonen en bakpapier en bak nog 5 min. verder tot het deeg mooi goudbruin gekleurd is.
Laat de taartbodem afkoelen op een rooster.
Bereiding van de taart:
Leg de blikjes gecondenseerde melk in een kookpot en vul met water tot ze goed onderstaan.Hoe meer water hoe beter....kook de blikjes gedurende 5 uur op het kookpunt (matig vuur), zorg ervoor dat de blikjes gedurende het hele kookproces onder water staan !.
Zonder water kunnen de blikjes ontploffen.
Verwijder de blikjes uit het water en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak de blikjes open en bestrijk het deeg met de bekomen "toffee"
Snijd de bananen in de lengte door op ongeveer 5 á 6 mm en schik ze op de toffee, zorg ervoor dat de hele taartbodem bedekt is.
Klop de slagroom 34 stijf met de suiker en de oploskoffie, niet te lang kloppen.
Bestrijk de bananen met de slagroom, met behulp van een spatel, en bestrooi met de gemalen koffie
bertal zegt:
Natuurlijk kan dit ook, maar ik prefereer toch dit recept.:);)
m.v.g. Bert Allers