Recept
« Terug naar recepten
De echte Weense Sachertorte
PT90M
De echte Weense Sachertorte
Een heerlijk de echte weense sachertorte recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
93
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
www.ronnyschocoladerecepten.blogspot.com
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De echte Weense Sachertorte te bereiden
1. De oven op 180 C voorverwarmen. De chocolade au bain marie smelten en met de boter schuimig roeren, dan geleidelijk de poedersuiker en de eierdooiers erdoor roeren. De eiwitten met de suiker tot een niet al te stijve sneeuw kloppen en samen met het meel, waarin het zout is geroerd, door het chocolademengsel zelf roeren.
2. Een springvorm van 24 cm doorsnede invetten en met meel bestuiven. Het deeg hierin 45 - 60 min. bakken. De taart in de vorm laten afkoelen, daarna pas uit de vorm halen.
3. De abrikozenjam verwarmen en de taart hiermee bestrijken. De taart vervolgens enkele uren op een koele plek laten rusten.
4. Voor het glazuur: 200 gram pure chocolade + 20 gram boter (dit geeft glans en smaak) en 40 gram poedersuiker au bain marie verwarmen. Over de taart gieten (op rooster) en met paletmes gelijkmatig verdelen. De zijkanten mooi afstrijken.
2. Een springvorm van 24 cm doorsnede invetten en met meel bestuiven. Het deeg hierin 45 - 60 min. bakken. De taart in de vorm laten afkoelen, daarna pas uit de vorm halen.
3. De abrikozenjam verwarmen en de taart hiermee bestrijken. De taart vervolgens enkele uren op een koele plek laten rusten.
4. Voor het glazuur: 200 gram pure chocolade + 20 gram boter (dit geeft glans en smaak) en 40 gram poedersuiker au bain marie verwarmen. Over de taart gieten (op rooster) en met paletmes gelijkmatig verdelen. De zijkanten mooi afstrijken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Caroline zegt:
Mimi Emmanouil zegt:
Met de vriendelijke groetjes van Mimi
Taartgek zegt:
lekkerbekske zegt:
adriana ros, kamperland zegt:
Anneke zegt:
Tom zegt:
Meel, zout, abrikozenjam.
Maar hoe kom ik nu aan
glazuur? Ik hoop dat u mij dat verteld.
Gr. Tom.
Piet zegt:
Lekkerbekske zegt: