KookJij

De gehaktbal van de librije

Een heerlijk de gehaktbal van de librije recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe De gehaktbal van de librije te bereiden

Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Frans

Frans zegt:
Vond de smaak en textuur niet slecht. Heb wel de 45 minuten garen met vleesfond ingekort omdat ik bang was dat het gehakt gekookt zou worden i.p.v. gebraden
Een eetlepel zout was voor ons buitensporig en hebben daarom niet toegevoegd.
Kijken uit naar andere recepten voor gehakt.
Wikkie

Wikkie zegt:
Wat voor eetlepels gebruiken ze eigenlijk in de Librije? Wehebben ze nog nooit zo zout gegeten!!!:?
richard

richard zegt:
Nou als dit een recept van de Librije is...dan snap ik niet waarom dat zo'n goed restaurant is.
Paneermeel gebruiken ipv broodkruim resulteerd in een veel drogere bal gehakt.
Met broodkruim hou je 'm sappig.
Vergeet die paneermeel en gebruik , even in wat water geweekt en daarna uitgeknepen,broodkruim.
En de vleesfond staat er denk ik alleen bij om albert heijn nog rijker te maken. Met goede gehakt heb je niet nog meer vleessmaak nodig in de jus, onzin dus.
Kees

Kees zegt:
Vergeet dit: eetlepel zout en maak er maar een theelepel van!
jac.v.d.Velden

jac.v.d.Velden zegt:
jammer van die grote hoop paneermeel:(