Recept
« Terug naar recepten
De gehaktbal van de librije
PT55M
De gehaktbal van de librije
Een heerlijk de gehaktbal van de librije recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De gehaktbal van de librije te bereiden
Meng alle bovenstaande ingrediënten (behalve de boter en de vleesfond) en kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel het in 4 porties en draai er ballen van. Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast. Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan. Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wikkie zegt:
richard zegt:
Paneermeel gebruiken ipv broodkruim resulteerd in een veel drogere bal gehakt.
Met broodkruim hou je 'm sappig.
Vergeet die paneermeel en gebruik , even in wat water geweekt en daarna uitgeknepen,broodkruim.
En de vleesfond staat er denk ik alleen bij om albert heijn nog rijker te maken. Met goede gehakt heb je niet nog meer vleessmaak nodig in de jus, onzin dus.
Frans zegt:
Een eetlepel zout was voor ons buitensporig en hebben daarom niet toegevoegd.
Kijken uit naar andere recepten voor gehakt.