Recept
« Terug naar recepten
De ultieme chocoladetaart
PT150M
De ultieme chocoladetaart
Een heerlijk de ultieme chocoladetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
37
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
nouveau oktober 2003
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De ultieme chocoladetaart te bereiden
Bodem:Vet de binnenkant van een hode taartring van 18 cm. doorsnede in met een beetje van de boter.Druk er een strook bappapier tegenaan,zodat de ring aan de binnenkant helemaal met bakpapier bedekt is. Zet de ring op een met bakpapier bedekt bakplaatje of de bodem van een springvorm. Maal de koekjes met de hazelnoten fijn. Smelt de boter,roer het koeknotenmengsel erdoor. Schep het koekmengsel in de ring. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en druk het ook 3 cm. omhoog tegen de ring. Laten afkoelen.
Chocoladetruffelvulling met koffie, kaneel en kardemom:
Breng de slagroom met het kaneelstokje, de kardemom en de instant koffie tegen de kook aan en laat het geheel op een laag vuur 15 min. trekken. Verwijder de kaneel en kardemom. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg ze aan de room toe. Laat de chocolade al roerende smelten. Een beetje laten afkoelen. Schep de chocoladevulling in de afgekoelde taartbodem en laat hem in de koelkast opstijven.
Chocolade-mascarpone-vulling:
Week (als de bodem met de truffelvulling in de koelkast is gezet) de blaadjes gelatine tot ze helemaal zacht zijn(3 min). Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een schaaltje. verwarm de chocolade au bain marie. Verwarm de likeur. Los hierin, van het vuur af, de uitgeknepen gelatine in op. Klop ondertussen de slagroom met de suiker bijna stijf. Meng de mascarpone met de gesmolten chocolade en roer het gelatinemengsel erdoor. Spatel, zodra het geheel dik begint te worden, de slagroom erdoor. Schep de mousse direct op de truffelvulling in de vorm en laat het geheel 4 uur opstijven.
Hazelnoot en chocoladebrokken:
Rooster de hazelnoten in een ruime, droge koekenpan op een matig hoog vuur al roerende lichtbruin. Laat ze (op een bord) afkoelen en hak ze in een foodprocessor in grove stukken. Breek de chocolade in stukken en doe deze in een ruime schaal. Verwarm de chocolade au bain marie. Roer er een gladde substantie van. Laat deze een beetje afkoelen. Klop er dan de boter door en voeg de noten toe. Schep het mengsel op een met bakpapier bekleed dienblad en spreid het uit tot een dunne plak. Laat de chocolade op een droge, koele plaats weer hard worden. Breek dan de chocolade in grove brokken.
Chocoladetopping met kaneel en kardemom:
Breng de slagroom met het kaneelstokje en de kardemom tegen de kook aan en laat het geheel op een laag vuur 15 min. trekken. Verwijder de kaneel en de kardemom. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg ze aan de room toe. Laat de chocolade al roerende smelten en afkoelen. Klop de boter erdoor als het mengsel nog een beetje warm is. Zet de taart met de ring er nog om, heel voorzichtig op een taartschaal. Verwijder de ring en het bakpapier. Schep detopping erover en laat deze een beetje over de rand lopen. Zet de brokken hazelnootchocolade kriskras op de taart.Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Chocoladetruffelvulling met koffie, kaneel en kardemom:
Breng de slagroom met het kaneelstokje, de kardemom en de instant koffie tegen de kook aan en laat het geheel op een laag vuur 15 min. trekken. Verwijder de kaneel en kardemom. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg ze aan de room toe. Laat de chocolade al roerende smelten. Een beetje laten afkoelen. Schep de chocoladevulling in de afgekoelde taartbodem en laat hem in de koelkast opstijven.
Chocolade-mascarpone-vulling:
Week (als de bodem met de truffelvulling in de koelkast is gezet) de blaadjes gelatine tot ze helemaal zacht zijn(3 min). Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een schaaltje. verwarm de chocolade au bain marie. Verwarm de likeur. Los hierin, van het vuur af, de uitgeknepen gelatine in op. Klop ondertussen de slagroom met de suiker bijna stijf. Meng de mascarpone met de gesmolten chocolade en roer het gelatinemengsel erdoor. Spatel, zodra het geheel dik begint te worden, de slagroom erdoor. Schep de mousse direct op de truffelvulling in de vorm en laat het geheel 4 uur opstijven.
Hazelnoot en chocoladebrokken:
Rooster de hazelnoten in een ruime, droge koekenpan op een matig hoog vuur al roerende lichtbruin. Laat ze (op een bord) afkoelen en hak ze in een foodprocessor in grove stukken. Breek de chocolade in stukken en doe deze in een ruime schaal. Verwarm de chocolade au bain marie. Roer er een gladde substantie van. Laat deze een beetje afkoelen. Klop er dan de boter door en voeg de noten toe. Schep het mengsel op een met bakpapier bekleed dienblad en spreid het uit tot een dunne plak. Laat de chocolade op een droge, koele plaats weer hard worden. Breek dan de chocolade in grove brokken.
Chocoladetopping met kaneel en kardemom:
Breng de slagroom met het kaneelstokje en de kardemom tegen de kook aan en laat het geheel op een laag vuur 15 min. trekken. Verwijder de kaneel en de kardemom. Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg ze aan de room toe. Laat de chocolade al roerende smelten en afkoelen. Klop de boter erdoor als het mengsel nog een beetje warm is. Zet de taart met de ring er nog om, heel voorzichtig op een taartschaal. Verwijder de ring en het bakpapier. Schep detopping erover en laat deze een beetje over de rand lopen. Zet de brokken hazelnootchocolade kriskras op de taart.Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Prisca&Natasja zegt:
belsjke zegt:
joline zegt:
Deze taart is echt zooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooóo !
Lekker ! Echt super ! :D
We hadden hem gemaakt en viel gelijk uitelkaar ! (A) Maar we hebben hem wel op gegeten echt super lekker ! Echt tof deze sitee ! ;)
Fransje zegt:
Hier het recept van de ultieme chocoladetaart! Succes ermee! ;)Het is inderdaad een echte chocoladebom!
Groetjes Melanie