Recept
« Terug naar recepten
Deense appelschotel (dansk eblekage)
PT45M
Deense appelschotel (dansk eblekage)
Een heerlijk deense appelschotel (dansk eblekage) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense appelschotel (dansk eblekage) te bereiden
De sneetjes zwart roggebrood zeer fijn verkruimelen en met suiker naar smaak in boter croquant bakken.
Hiervan een laag in een ronde schotel strooien terwijl de kruimels nog heet zijn.
Daar boven op komt een laag met appelcompote, daar op een dunne laag frambozenjam en de bovenste laag is dan weer kruimels van de roggebrood.
Als afgekoelt is sluieren met de opgelagen room en garneren met frambozenjam of gelei.
Hiervan een laag in een ronde schotel strooien terwijl de kruimels nog heet zijn.
Daar boven op komt een laag met appelcompote, daar op een dunne laag frambozenjam en de bovenste laag is dan weer kruimels van de roggebrood.
Als afgekoelt is sluieren met de opgelagen room en garneren met frambozenjam of gelei.