Recept
« Terug naar recepten
Deense kerstbowl
PT15M
Deense kerstbowl
Een heerlijk deense kerstbowl recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Dranken - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense kerstbowl te bereiden
Wwas de sinaasappel grondig met warm water en droog die goed af.
Wrijf de suikerklontjes langs de schil en verwarm met 2 liter rode wijn, kaneelstokje en snuifje nootmuskaat.
Neem van het vuur wanneer die begint te schuimen en voeg er de ontpitte kersen en de kersenlikeur aan toe. Zet minimaal 2 uur koud weg.
Verwijder het kaneelstokje.
Wrijf de suikerklontjes langs de schil en verwarm met 2 liter rode wijn, kaneelstokje en snuifje nootmuskaat.
Neem van het vuur wanneer die begint te schuimen en voeg er de ontpitte kersen en de kersenlikeur aan toe. Zet minimaal 2 uur koud weg.
Verwijder het kaneelstokje.