KookJij

Dengdeng Ragi

Een heerlijk dengdeng ragi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dengdeng Ragi te bereiden

1).Maak een mix van peper, zout, ketoembar en djinten en wrijf hiermee goed de blokjes vlees in. Laat dat 1 uur staan bij kamertemperatuur.
2).Verhit de olie en fruit de uien, knoflook en lomboks aan.
3).Doe het vlees er bij en schroei dat op hoog vuur snel in, verlaag de temperatuur en laat het vlees - regelmatig roerend - gaar smoren in 30 minuten.
4).Voeg het limoensap toe en roer 5 minuten goed door.
5).Roer dan het kokosraspsel er goed door en serveer.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er rijst bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Dorry,Maar er zit wel rijstolie in.
Jan A.
Dorry

Dorry zegt:
Als je het vlees hoog hebt gezet en daarna tempert voor een half uur, bakt het dan niet aan omdat er niets van vocht in zit.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Ger2, Nee, er wordt niets afgespoeld. Vind je het te scherp voor jou, dan gebruik je gewoon minder.
Jan A.
ger2

ger2 zegt:
Ik neem aan dat je het na het marineren afspoelt, want met die hoeveelheid peper, geloof ik niet dat ik het nog lekker vind.