Recept
« Terug naar recepten
Dengdeng Ragi
PT120M
Dengdeng Ragi
Een heerlijk dengdeng ragi recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dengdeng Ragi te bereiden
1).Maak een mix van peper, zout, ketoembar en djinten en wrijf hiermee goed de blokjes vlees in. Laat dat 1 uur staan bij kamertemperatuur.
2).Verhit de olie en fruit de uien, knoflook en lomboks aan.
3).Doe het vlees er bij en schroei dat op hoog vuur snel in, verlaag de temperatuur en laat het vlees - regelmatig roerend - gaar smoren in 30 minuten.
4).Voeg het limoensap toe en roer 5 minuten goed door.
5).Roer dan het kokosraspsel er goed door en serveer.
2).Verhit de olie en fruit de uien, knoflook en lomboks aan.
3).Doe het vlees er bij en schroei dat op hoog vuur snel in, verlaag de temperatuur en laat het vlees - regelmatig roerend - gaar smoren in 30 minuten.
4).Voeg het limoensap toe en roer 5 minuten goed door.
5).Roer dan het kokosraspsel er goed door en serveer.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er rijst bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Dorry zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
ger2 zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.