KookJij

Daslookboter

Een van mijn dingen die ik met de daslook, die ik tijdens een wandeling in het bos tegenkwam, heb gemaakt is deze daslookboter. Eenvoudig om te maken en het heeft eigenlijk niet meer nodig dan een beetje peper en zout. Voor nog meer frisheid kun je eventueel nog een klein beetje limoensap toevoegen maar eigenlijk is dat niet eens nodig. De daslook is van zichzelf al "fris" genoeg. Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt en ingevroren. Ik heb daarvoor de boter op een stuk plastic folie gestort en tot een rol gemaakt. Dit laat je enkele uren in de koelkast opstijven. Daarna kun je er plakken van snijden die je dan in de diepvries bewaard.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daslookboter te bereiden

  1. Was de daslook en droog de bladeren met keukenpapier of een schone theedoek.
  2. Snij de bladeren daslook in fijne reepjes en hak ze fijn.
  3. Doe de boter (op kamertemperatuur) met de daslook en eventueel een beetje limoensap en een kom en prak alles goed door elkaar.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Stort de boter op een stuk plastic folie uit maak er een rol van.
  6. Leg de rol in de koelkast en laat het 3 uur opstijven. Snij de boter daarna in plakken
  7. Je kunt de boter ook invriezen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst