Recept
« Terug naar recepten
Daslookboter
PT10M
Daslookboter
Een van mijn dingen die ik met de daslook, die ik tijdens een wandeling in
het bos tegenkwam, heb gemaakt is deze daslookboter. Eenvoudig om te
maken en het heeft eigenlijk niet meer nodig dan een beetje peper en zout.
Voor nog meer frisheid kun je eventueel nog een klein beetje limoensap
toevoegen maar eigenlijk is dat niet eens nodig. De daslook is van zichzelf
al "fris" genoeg.
Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt en ingevroren. Ik heb daarvoor
de boter op een stuk plastic folie gestort en tot een rol gemaakt. Dit laat je
enkele uren in de koelkast opstijven. Daarna kun je er plakken van snijden
die je dan in de diepvries bewaard.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daslookboter te bereiden
- Was de daslook en droog de bladeren met keukenpapier of een schone theedoek.
- Snij de bladeren daslook in fijne reepjes en hak ze fijn.
- Doe de boter (op kamertemperatuur) met de daslook en eventueel een beetje limoensap en een kom en prak alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Stort de boter op een stuk plastic folie uit maak er een rol van.
- Leg de rol in de koelkast en laat het 3 uur opstijven. Snij de boter daarna in plakken
- Je kunt de boter ook invriezen.