Klik op foto om te vergroten.
Bereiding taart +/- 30 min
Recept
« Terug naar recepten
Dessert: kaastaart met Poire Williams
PT720M
Dessert: kaastaart met Poire Williams
Een heerlijk dessert: kaastaart met poire williams recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: kaastaart met Poire Williams te bereiden
Gelatineblaadjes weken in water. Poire Williams opwarmen en de blaadjes gelatine erin oplossen. Laat een beetje afkoelen.
Suiker en platte kaas mengen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Plattekaas, klop klop en de Poire Williams goed onder elkaar mengen.
Koeken fijn hakken in cutter en met de boter mengen.
Neem een springvorm bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover. Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olijfolie.
Verdeel de peren in zeer dunne schijfjes gesneden over de koekenmassa.
Stort de plattekaas mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Voor het opdienen afgarneren.
Suiker en platte kaas mengen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Plattekaas, klop klop en de Poire Williams goed onder elkaar mengen.
Koeken fijn hakken in cutter en met de boter mengen.
Neem een springvorm bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover. Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olijfolie.
Verdeel de peren in zeer dunne schijfjes gesneden over de koekenmassa.
Stort de plattekaas mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet op bord.
Voor het opdienen afgarneren.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt:
Zit er nog alcohol in eten wanneer je met alcohol kookt?
Alcohol verdampt alleen gedeeltelijk tijdens het koken, het gerecht moet dan wel het een kookpunt hebben bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Het verdampingspercentages hangt ook af van de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol je in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft.
Manier van koken en verdampingspercentage van de alcohol:
Even laten koken: 15%
Flamberen: 25%
15 minuten laten pruttelen: 60%
1 uur of langer laten koken: 75%.
In alle gevallen blijft er alcohol in het gerecht achter. Bovendien verdampt sterke drank niet sneller dan bier of wijn. Dus wanneer je geen alcohol in het gerecht vind kun je bijvoorbeeld voor alcoholvrije wijn of bier kiezen. Of je vervangt
witte wijn door: druiven- of appelsap, eventueel met een scheutje (cider)azijn om de zoete smaak uit te balanceren
rode wijn door: bessen- of rode druivensap, eventueel met een scheutje balsamico- of frambozenazijn.
Groetjes