KookJij

Dickens Punch

Een heerlijk dickens punch recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Warm
  2. > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: home made DITJE
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dickens Punch te bereiden

Avond vooraf:
4 sinaasappels schillen en in kleine stukjes snijden, overstrooien met de 500 g. rietsuiker en overgieten met 1 fles rode landwijn.
De 250 g rozijnen mengen met de halve fles keukenrum
beide mengsels een nacht laten intrekken.

Dag van gebruik:
3 flessen landwijn in een gesloten pan verwarmen met de 3 kaneelstokjes en 12 kruidnagels, het sinaasappelmengsel en het rozijnenmengsel erbij voegen, wel zorgen dat alle suiker meekomt. Een kwartiertje laten trekken zonder te koken in een gesloten pan.

Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)

Gedronken op het Dickens festival in Deventer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst