Recept
« Terug naar recepten
Dickens Punch
PT15M
Dickens Punch
Een heerlijk dickens punch recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Dickens Punch te bereiden
Avond vooraf:
4 sinaasappels schillen en in kleine stukjes snijden, overstrooien met de 500 g. rietsuiker en overgieten met 1 fles rode landwijn.
De 250 g rozijnen mengen met de halve fles keukenrum
beide mengsels een nacht laten intrekken.
Dag van gebruik:
3 flessen landwijn in een gesloten pan verwarmen met de 3 kaneelstokjes en 12 kruidnagels, het sinaasappelmengsel en het rozijnenmengsel erbij voegen, wel zorgen dat alle suiker meekomt. Een kwartiertje laten trekken zonder te koken in een gesloten pan.
4 sinaasappels schillen en in kleine stukjes snijden, overstrooien met de 500 g. rietsuiker en overgieten met 1 fles rode landwijn.
De 250 g rozijnen mengen met de halve fles keukenrum
beide mengsels een nacht laten intrekken.
Dag van gebruik:
3 flessen landwijn in een gesloten pan verwarmen met de 3 kaneelstokjes en 12 kruidnagels, het sinaasappelmengsel en het rozijnenmengsel erbij voegen, wel zorgen dat alle suiker meekomt. Een kwartiertje laten trekken zonder te koken in een gesloten pan.
Mijn kookverhaal (Jaap van den Oever)
Gedronken op het Dickens festival in Deventer.