Recept
« Terug naar recepten
Dikke yoghurt met druiven, appel, honing, noten en
PT10M
Dikke yoghurt met druiven, appel, honing, noten en
Een heerlijk dikke yoghurt met druiven, appel, honing, noten en recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dikke yoghurt met druiven, appel, honing, noten en te bereiden
Leg een schone theedoek in een zeef en plaats die op een hoge kom. Giet de yoghurt in de theedoek. Leg een bord op de zeef en vouw de punten van de theedoek om het bord. Laat de yoghurt een dag uitlekken. Giet af en toe het water uit de kom. Laat de druiven uitlekken. Hak de noten in stukjes.
Bereiden:
Schep met een grote lepel de dikke yoghurt uit de theedoek in een kom. Schep de fijngehakte munt en de druiven door de yoghurt. Rasp de geschilde appel en roer de appelrasp door de yoghurt. Schep de yoghurt in dessertglazen. Giet in elk glas een eetlepel vloeibare honing. Strooi er hazelnootstukjes op en garneer met een takje munt. Serveer meteen in verband met het bruin worden van de geraspte appel.
Tip:
Gebruik voor een snellere versie van dit toetje Griekse yoghurt. Deze hoeft u niet te laten uitlekken.
Bereiden:
Schep met een grote lepel de dikke yoghurt uit de theedoek in een kom. Schep de fijngehakte munt en de druiven door de yoghurt. Rasp de geschilde appel en roer de appelrasp door de yoghurt. Schep de yoghurt in dessertglazen. Giet in elk glas een eetlepel vloeibare honing. Strooi er hazelnootstukjes op en garneer met een takje munt. Serveer meteen in verband met het bruin worden van de geraspte appel.
Tip:
Gebruik voor een snellere versie van dit toetje Griekse yoghurt. Deze hoeft u niet te laten uitlekken.