Recept
« Terug naar recepten
Ditali met pancetta en courgettebloemen
PT20M
Ditali met pancetta en courgettebloemen
Een heerlijk ditali met pancetta en courgettebloemen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven: pasta à volonté
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ditali met pancetta en courgettebloemen te bereiden
1. Snij de pancetta in reepjes. Pel en snipper de knoflook. Haal de bloemen van de courgettes en hou ze apart. Snij de courgettes overlangs in vieren.
2. Bak de courgettes goudbruin in de olijfolie. Kruid met peper, zout en oregano. Hou apart.
3. Fruit dan de courgettebloemen met de knoflook heel even aan in dezelfde pan. Hou ook die apart.
4. Veeg de pan schoon en bak er de pancetta krokant in. Hou apart. Deglaceer de pan met de kalfsrond en laat 3 minuten inkoken. Doe er de courgettes bij en breng op smaak met peper.
5. Kook ondertussen de pasta al dente in 4 liter gezouten water. Giet af en vermeng met de saus.
6. Bestrooi met de helft van de parmezaan. Garneer met courgettebloemen en pancetta. Geef er de overige kaas apart bij.
2. Bak de courgettes goudbruin in de olijfolie. Kruid met peper, zout en oregano. Hou apart.
3. Fruit dan de courgettebloemen met de knoflook heel even aan in dezelfde pan. Hou ook die apart.
4. Veeg de pan schoon en bak er de pancetta krokant in. Hou apart. Deglaceer de pan met de kalfsrond en laat 3 minuten inkoken. Doe er de courgettes bij en breng op smaak met peper.
5. Kook ondertussen de pasta al dente in 4 liter gezouten water. Giet af en vermeng met de saus.
6. Bestrooi met de helft van de parmezaan. Garneer met courgettebloemen en pancetta. Geef er de overige kaas apart bij.