Recept
« Terug naar recepten
Diverse hapjes
PT10M
Diverse hapjes
Een heerlijk diverse hapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
div.. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Diverse hapjes te bereiden
Gamba met mangosaus:
met de knoflook en paprikapoeder zachtjes in een koekenpan met hete olie bakken tot ze roze zijn. Daarna elke garnaal aan een spiesje steken en het bakvet met wat zout en peper door de mangosaus roeren. De garnalen-spiesjes serveren in kleine glaasjes met wat rucola en een lepel mangosaus.
1 mango, geschild en in blokjes
1 pak gepelde gamba's (250 g)
4 eetlepels zonnebloemolie
3 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel paprikapoeder
1 zak rucola
15 trapasspiesjes
Crostini met paté:
De plakken baguettes onder een hete ovengrill in 3-4 minuten goudbruin roosteren. In een steelpan met olijfolie de knoflook glazig fruiten en van het vuur af de jam met wat zout en peper en 2 eetlepels peterselie erdoor roeren. De crostini royaal met paté bestrijken en er een lepeltje jam op scheppen.
De crostini gameren met wat peterselie.
2 baguettes (samen 300 g), in schuine plakken
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
2/3 eetlepels viervruchtenjam
4 eetlepels peterselie, fijngehakt
2 pakjes paté (à 1 50 g)
Paddenstoelensoep met brie en katenspek:
De plakjes katenspek in een koekenpan met boter knapperig bakken. De paddenstoelensoep met de wijn al roerende verwarmen tot de soep net kookt. De soep in 20 kleine glaasjes scheppen en er een plakje katenspek en een blokje brie in leggen. Garneren met een toefje peterselie.
1 eetlepel boter
150 g katenspek, plakjes gehalveerd
1 stazak bospaddenstoelensoep (800 ml)
-100 ml witte wijn
200 g roombrie, in 20 blokjes
-20 toefjes peterselie
Gegrilde geitenkaasjes in spek:
De geitenkaasjes in spek op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C in 4-6 minuten knapperig bakken.
Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit.
De rucola over kleine schaaltjes verdelen en de geitenkaasjes erop leggen.
Wat honing erover druppelen en garneren met een partje sinaasappel.
-5 pakjes geitenkaasjes met spek
-2 sinaasappels, dik geschild
-1 zak rucola
-2 eetlepels vloeibare honing.
Ananas-truffelspiesjes:
Aan elk spiesjes een truffel met een blaadje basilicum prikken en er daarna nog een blokje ananas, een blaadje basilicum en weer een blokje ananas aan steken. De sinaasappelhelften in aluminiumfolie verpakken en naast elkaar op een schaal legen. Dan de spiesjes in de sinaasappelhelften steken.
-1 ananas, geschild en in 40 tukjes van 3 cm. gesneden
-40 blaadjes verse basilicum
-1 doos cacaotruffels (400 gr.)
-1 sinaasappel, gehalveerd -20 tapasspiesjes
met de knoflook en paprikapoeder zachtjes in een koekenpan met hete olie bakken tot ze roze zijn. Daarna elke garnaal aan een spiesje steken en het bakvet met wat zout en peper door de mangosaus roeren. De garnalen-spiesjes serveren in kleine glaasjes met wat rucola en een lepel mangosaus.
1 mango, geschild en in blokjes
1 pak gepelde gamba's (250 g)
4 eetlepels zonnebloemolie
3 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel paprikapoeder
1 zak rucola
15 trapasspiesjes
Crostini met paté:
De plakken baguettes onder een hete ovengrill in 3-4 minuten goudbruin roosteren. In een steelpan met olijfolie de knoflook glazig fruiten en van het vuur af de jam met wat zout en peper en 2 eetlepels peterselie erdoor roeren. De crostini royaal met paté bestrijken en er een lepeltje jam op scheppen.
De crostini gameren met wat peterselie.
2 baguettes (samen 300 g), in schuine plakken
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
2/3 eetlepels viervruchtenjam
4 eetlepels peterselie, fijngehakt
2 pakjes paté (à 1 50 g)
Paddenstoelensoep met brie en katenspek:
De plakjes katenspek in een koekenpan met boter knapperig bakken. De paddenstoelensoep met de wijn al roerende verwarmen tot de soep net kookt. De soep in 20 kleine glaasjes scheppen en er een plakje katenspek en een blokje brie in leggen. Garneren met een toefje peterselie.
1 eetlepel boter
150 g katenspek, plakjes gehalveerd
1 stazak bospaddenstoelensoep (800 ml)
-100 ml witte wijn
200 g roombrie, in 20 blokjes
-20 toefjes peterselie
Gegrilde geitenkaasjes in spek:
De geitenkaasjes in spek op een bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C in 4-6 minuten knapperig bakken.
Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit.
De rucola over kleine schaaltjes verdelen en de geitenkaasjes erop leggen.
Wat honing erover druppelen en garneren met een partje sinaasappel.
-5 pakjes geitenkaasjes met spek
-2 sinaasappels, dik geschild
-1 zak rucola
-2 eetlepels vloeibare honing.
Ananas-truffelspiesjes:
Aan elk spiesjes een truffel met een blaadje basilicum prikken en er daarna nog een blokje ananas, een blaadje basilicum en weer een blokje ananas aan steken. De sinaasappelhelften in aluminiumfolie verpakken en naast elkaar op een schaal legen. Dan de spiesjes in de sinaasappelhelften steken.
-1 ananas, geschild en in 40 tukjes van 3 cm. gesneden
-40 blaadjes verse basilicum
-1 doos cacaotruffels (400 gr.)
-1 sinaasappel, gehalveerd -20 tapasspiesjes
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
Lijkt me heerlijk allemaal, alleen 1 vraag: Hoe maak ik de mangosaus? Alleen mango pureren of komt er nog iets anders bij?:D
Riet Groeneveld zegt:
Verders,leuke hapjes hoor...
Gr. Riet:D