Recept
« Terug naar recepten
Dodol
PT30M
Dodol
Een heerlijk dodol recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
renee
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dodol te bereiden
Doe de ingredienten van (A) bij elkaar in een magnetronschaal, roer het goed door en zet het
vijf minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Doe er de ingredienten van (B) bij en
kook het 5 minuten op de middelste stand.
Bereidingswijze
Roer het mengsel goed door en zet het terug in de magnetron en herhaal het 5 minuten koken
op de middelste stand.
Doe dit totdat het mengsel helemaal dik is geworden.
Serveertips
Dit geef je met een kop thee bijvoorbeeld.
Het vruchtvlees van de durian kun je gewoon
weglaten.
vijf minuten in de magnetron op de hoogste stand.
Doe er de ingredienten van (B) bij en
kook het 5 minuten op de middelste stand.
Bereidingswijze
Roer het mengsel goed door en zet het terug in de magnetron en herhaal het 5 minuten koken
op de middelste stand.
Doe dit totdat het mengsel helemaal dik is geworden.
Serveertips
Dit geef je met een kop thee bijvoorbeeld.
Het vruchtvlees van de durian kun je gewoon
weglaten.