Recept
« Terug naar recepten
DOMATES DOMELA
PT45M
DOMATES DOMELA
Een heerlijk domates domela recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
wie is mijn slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe DOMATES DOMELA te bereiden
Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd van 12 tomaten een kapje af, hol ze uit en bewaar het binnenste in een kom of schaal. Snijd de resterende 3 tomaten in stukjes en doe die ook in de kom. Bestrooi het binnenste van de uitgeholde tomaten licht met zout en peper.
Pel de uien en snijd ze fijn. Verhit de olie in een koekenpan met hoge, opstaande rand. Fruit de ui daarin op niet te hoog vuur tot hij glazig en goudgeel is. Breng de helft over in een flinke steelpan. Voeg daaraan de uitgeholde en fijngesneden tomaat toe, voeg wat zout en vergemalen peper toe, breng aan de kook, laat een half uurtje sudderen, voeg zonodig tussendoor een paar lepels water toe en passeer de tomatensaus door een fijne zeef of draai hem fijn in de keukenmachine. Meng er de fijngehakte peterselie door en houd warm. Doe het gehakt bij de achtergebleven ui, bestrooi met zout en versgemalen peper en fruit al roerend tot het gehakt zijn rauwe kleur verloren heeft. Voeg tijm, gemalen koriander en koude, gedroogde rijst toe en fruit even, al roerend, mee, verpulver een volle eerlepel gedroogde munt en meng die door het gehaktmengsel, neem de pan van het vuur en laat tot kamertemperatuur afkoelen, vul de uitgeholde tomaten met het gehaktmengsel en druk het enigszins aan met een lepeltje.
Bereiding:
Warm de oven voor tot 180 graden Celsius en vet de bodem van een ovenschaal, die precies groot genoeg is om de tomaten een plaatje te bieden, in met een lepel olie. Zet de tomaten er in, leg het kapje op de vulling, giet de tomatensaus tussen en rondom de tomaten, bestrooi met nog wat verkruimelde, gedroogde munt, sprenkel er wat olie over en laat in 20 – 25 minuten gaar worden. Serveer de gevulde tomaten met wat witte rijst of met gekookte en ruim met fijngehakte peterselie bestrooide aardappelen. Gebruik in dat gaval alleen maar gehakt (een iets grotere hoeveelheid) en geen rijst voor de vulling.
Pel de uien en snijd ze fijn. Verhit de olie in een koekenpan met hoge, opstaande rand. Fruit de ui daarin op niet te hoog vuur tot hij glazig en goudgeel is. Breng de helft over in een flinke steelpan. Voeg daaraan de uitgeholde en fijngesneden tomaat toe, voeg wat zout en vergemalen peper toe, breng aan de kook, laat een half uurtje sudderen, voeg zonodig tussendoor een paar lepels water toe en passeer de tomatensaus door een fijne zeef of draai hem fijn in de keukenmachine. Meng er de fijngehakte peterselie door en houd warm. Doe het gehakt bij de achtergebleven ui, bestrooi met zout en versgemalen peper en fruit al roerend tot het gehakt zijn rauwe kleur verloren heeft. Voeg tijm, gemalen koriander en koude, gedroogde rijst toe en fruit even, al roerend, mee, verpulver een volle eerlepel gedroogde munt en meng die door het gehaktmengsel, neem de pan van het vuur en laat tot kamertemperatuur afkoelen, vul de uitgeholde tomaten met het gehaktmengsel en druk het enigszins aan met een lepeltje.
Bereiding:
Warm de oven voor tot 180 graden Celsius en vet de bodem van een ovenschaal, die precies groot genoeg is om de tomaten een plaatje te bieden, in met een lepel olie. Zet de tomaten er in, leg het kapje op de vulling, giet de tomatensaus tussen en rondom de tomaten, bestrooi met nog wat verkruimelde, gedroogde munt, sprenkel er wat olie over en laat in 20 – 25 minuten gaar worden. Serveer de gevulde tomaten met wat witte rijst of met gekookte en ruim met fijngehakte peterselie bestrooide aardappelen. Gebruik in dat gaval alleen maar gehakt (een iets grotere hoeveelheid) en geen rijst voor de vulling.